Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Photo & Video » Filma te vjeter shqiptar (video)

Shiko Filma te vjeter shqiptar

Shiko Filma te vjeter shqiptar

Shiko filma te vjeter shqiptare video online falas, filma shqiptare te vjeter online, shiko filma shqiptare free, filma shqip te vjeter, albanian movies free.

Filma shqiptar, filma shqip te vjeter, albanian movies, shiko filma shqip humor, filma te vjeter shqiptar, albanian film, filma te vjeter me titra shqip, filma me perkthim shqip te vjeter, filma te vjeter kosovar, filma te vjeter te huaj, filma te huaj te vjeter, etj.

Shiko filma te vjeter shqiptar video online

Kinematografia Shqiptare e ka zanafillën e vet nga xhirimet e thjeshta kronikale. Me kalimin e viteve e tjerë, veçmas në vitet 50 të shekullit të kaluar lindi nevoja e zhvillimit te kinematografisë vendase sepse në të shumtën e rasteve në Shqipëri kane xhiruar të huajt, italiane, ruse e tjerë.

U dërguan student në shkollat kinematografike në Rusi, Ceki dhe Hungari. Prej këtyre shkollave erdhën kuadrot e para që krijuan premisat për krijimin e qendrës kinematografinë me emrin “Kinostudioja” një titull ky që i përshtatej euforisë së sistemit që pretendonte të krijonte çdo gjë nga e para duke shembur çdo gjë të së kaluarës.

KLIKO KETU DHE SHIKO FILMA TE VJETER SHQIPTAR VIDEO ONLINE

Filmat e vjeter shqiptar online falas, kronikat e para të xhiruara nga operatoret shqiptare janë evenimentet e ndryshme që ndodhnin në vitet 50 në Shqipëri në periudhën e rindërtimit të vendit të shkatërruar nga lufta. Përvoja në filmat dokumentar solli edhe hapa të tjerë në krijimin e sektorit për prodhimin e filmave artistike po ashtu te filma humor shqip. Filmi “Skënderbeu” një bashkëpunim shqiptaro-sovjetik do të shënonte hapin e parë. Në vitet 70 të shekullit të kaluar u dërguan edhe kuadro për tu specializuar në Rumani për filmin vizatimor Vlash Droboniku dhe Tomi Vaso të cilët e prodhuan filmin e pare “Zana dhe Miri“.

Pra trungu i kinematografisë shqiptare paraqitet me katër e degëzimet e saj të mëdha, Filmi kronikal, Filmi dokumentar, Filmi artistik dhe Filmi vizatimor. E mira është që të katër këto degëzime të trajtohen në vehte prej specialisteve të filmit dhe ata që janë marrë me enciklopeditë e filmit që kanë bërë edhe libra por dy rrjeshta në këto faqe nuk i shkruajnë veç punëve të veta. (Lezha.eu)

Leave a Reply

© 2012 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress