Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Lifestyle » Kuriozitete nga Shqiperia

Kuriozitete nga Shqiperia

Kuriozitete nga Shqiperia

Kuriozitete nga Shqiperia, kuriozitete te rralla, kuriozitete seksuale, kuriozitete te cuditshme, kuriozitete per seksin, kuriozitete shkencore, kuriozitete nga bota, kuriozitete dashurie, kuriozitete te ndryshme.

Kurioziteti eshte deshira apo shtytja e brendshme e një krijese për të njohur apo mësuar të paditurën dhe të panjohurën. Është kërkimi i pyetjeve që i vemë vetes për gjërat e panjohura.

Kuriozitete nga Shqiperia

Uilliam James (1890) diferencoi 2 lloje kuriozitetesh. Ai theksoi funksionin biologjik si një mekanizëm instinktiv i sjelljes i orientuar drejt objekteve të reja. Eksplorimi është përshkruar si një karakteristikë e formave të sjelljes. Lloji i dytë i kuriozitetit i përkufizuar nga Xhejms më 1890 është “kuriozitete shkencire” .

Në literaturën psikoanalitike të Froidit kureshtja cilësohet si një derivat i ecurisë zhvillimore seksuale. Pulsioni i të shikuarit përbën një pjesë të konsiderueshme të motivimit të fëmijës për cdo objekt dhe cdo ngjarje të cilat mund të kenë lidhje me seksualitetin. Sidoqoftë interesi eksplorues dhe dëshira për njohuri shkencore të fëmijës konsiderohen si produkte të zhvillimit kognitiv.

Blarer (1951) theksoi se ndrydhja e kureshtjes mund të shkaktojë forma të ndryshme patologjike të sjelljes së njeriut, si depresioni

Kurioziteti eshte deshira apo shtytja e brendeshme e nje krijese per te njohur apo mesuar te padituren dhe te panjohuren. Eshte kerkimi i pyetjeve qe i veme vetes per gjerat e panjohura, dhe portali yne mundohet tju sjell kuriozitete nga me te ndryshmet.

Kuriozitete rreth Shqiperise, Kuriozitete, nga bota, me te reja, te ndryshme nga bota, lajme nga vendi, hapesira Shqiptare.

Lajme Kuriozitete te ndryshme nga Shqiperi dhe Bota . Ja disa kuriozitete nga bota, Kuriozitete nga feja Islame, kuriozitetet me te rralla ne bote, kuriozitete nga fusha e mjekesise. Zemra jonë është pompa më e përpikte në botë. Për çdo 23 sekonda nëpër zemër kalojnë 5 litra gjak.

Kuriozitete nga sporti shqip, lajme futboll, kuriozitete nga fauna shqiptare. Lista e specieve të molusqeve të sotëm të tokës dhe të ujërave të ëmbla të Shqipërisë përmban 292 specie.

Vlerat dhe antivlerat. Nga studimet mbi rruzullin tokësor mund të formohet lehtë një listë mbi qe na ndihmojne shume per jeten e perditshme.

Cudite seksuale: Seksualiteti +21, 10 kuriozitete nga bota Seksualiteti +21. … “Shqipëria ç’ka qënë, ç’është e ç’do të bëhet?” Një fëmi që fle rritet por një popull.

Lajme dhe Kuriozitete nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia, Rajoni dhe Bota! Foto, Video, Thashetheme dhe Sport. (Lezha.eu)

Leave a Reply

© 2012 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress