Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Art & Kulture » Lezha turistike, mungon muzeu

Lezha turistike, mungon muzeu

Lezha turistike, mungon muzeu

Lezha, një qytet që i referohet turizmit, nuk disponon nje muze për prezantimin e historikes, etnografisë dhe kulturës që ai mbart.

Çdo relike apo gjetje historike vendoset ne bodrumin e bibliotekës së qytetit, duke sjellë shpesh herë edhe degradimin e tyre.

Kryetari i Bashkisë, Viktor Tushaj, ka reaguar në lidhje me problemin duke deklaruar se kthimi i shtëpisë së Mlikajve në një muze etnografik është zgjedhja momentale që mund të ndihmojë në mbrojtjen e objekteve historike.

Lezha turistike, mungon muzeu

Bashkia e Lezhës ka prezantuar më parë një projekt ambicioz për vendvarrimin e Skënderbeut, ku është planifikuar edhe ndërtimi i një muzeu.

Në këtë projekt është planifikuar ndërhyrje edhe në obeliskun e besëlidhjes së Lezhës, i cili do të ketë lidhje të ngushtë me vendvarrimin e Skënderbeut, ndërkohë që pritet realizimi i tyre në mandatin e dytë të kryetarit Tushaj. (Lezha.eu)

Video

Leave a Reply

© 2011 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress