Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktualitet » Liberalizimi i vizave per Kosoven ne 2013

Liberalizimi i vizave per Kosoven ne 2013

Liberalizimi i vizave per Kosoven ne 2013

Perfaqesuesit e Bashkimit Evropian jane te angazhuar qe te liberalizojne vizat per qytetaret e Kosoves, ne menyre qe te nxjerrin shtetin e ri te Kosoves nga izolimi.

Kosovo the Young europeans” priten katër vjet që vetëm të nisin dialogun për liberalizimin e vizave, katër muaj vetëm për të hartuar kushtet dhe tani nisja e punës është shtyrë edhe disa muaj të tjerë.

Liberalizimi i vizave per Kosoven ne 2013

Zyra e komisionares për Çështje të Brendshme, Cecilia Malmstrom, e cila merret me çështjen e vizave, i ka kërkuar qeverisë kosovare që raportin gjithëpërfshirës në lidhje me gjendjen de liberalizimin e vizave me Kosoven, raport ky që shkruhet duke u mbështetur në udhërrëfyes, të dërgohet tek më 15 shtator.

Ditë më parë, “Zëri” ka kontaktuar me Zyrën për informim të Malmstrom, mirëpo përgjigjja e dërguar nuk flet fare për afate kohore ne lidhje me liberalizimin e vizave per qytetaret e kosoves, por mendohen se kjo nuk do te ndodhi ne 2012 por ne vitin 2013 nese gjithcka shkon mire. Sipas zyrës së komisionares Malmstrom, e gjithë puna pritet të fillojë pasi Qeveria e Kosovës të dërgojë raportin e kërkuar, duke mos përmendur fare se kur u kanë thënë vetë ta dërgojnë.

“Siç e dini, dorëzimi i udhërrëfyesit për liberalizimin e vizave per Kosoven te ministrja Çitaku dhe ministri Bajram Rexhepi është bërë më 14 qershor. Në këtë rast, Komisioni i ka kërkuar Kosovës që të përgatisë raportin e parë gjithëpërfshirës për të gjitha fushat që përmenden në udhërrëfyes ne menyre qe liberalizimi i vizave te behet ne vitin 2013.

Në momentin kur Komisioni të marrë këtë raport, ne do e ekzaminojmë atë dhe më pas do të organizojmë misione për kapitujt e udhërrëfyesit që të verifikojmë progresin e arritur ne lidhje me liberalizimin e vizave per kosoven”, kane theksuar nga Zyra e komisioneres Malmstrom. (Lezha.eu)

Leave a Reply

© 2012 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress