Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Lifestyle » Problemet me shikimin

Problemet me shikimin

Problemet me shikimin

Nëse kaloni shumë kohë para kompjuterit, lodhja mund të paraqitet si pasojë e fokusimit të shprehur në fotografinë e ekranit ose si pasojë e pozitës jo të drejtë dhe qëndrimit të gjatë në pozitën e ulur.

Problemet me shikimin

Ky problem mund të paraqitet edhe më herët nëse keni probleme në shikim dhe probleme jo të korrigjuara, siç janë astigmatizmi ose hipermetropia, por nëse dy fotografitë e fituara nga dy sytë nuk përputhen, atëherë kemi të bëjmë me heteroforinë (tendenca ka strabizmi) probleme me shikimin; në këto raste është i nevojshëm kontrolli nga mjeku i syve.

Personat miop (shkurtpamës) mund të mos i kenë këto problem për shkak se të parit afër është i mirë.

Disa këshilla për të pushuar sytë

  • Për t’iu shmangur “lodhjes së të parit” dhe mos te keni probleme me shikimin është e nevojshme që të bëni korrigjimin e të parit, mbajtja me rregull e syzave, lentave ose t’i nënshtroheni kirurgjisë refraktive për largimin e dioptrisë.
  • Të merren disa masa për përmirësimin e vendit të punës: t’i ikim shkëlqimit të ekranit (nëse nuk kemi mundësi ta bëjmë këtë, atëherë mund të vendosen filtrat për reflektim ose të ndërrojmë këndin e ekranit) mos  te qendroni shume kohe para kompjuterit.
  • Të bëni pushime të shkurtra dhe të ndërroni pozitën. Duhet që në çdo 45 minuta të punës, të keni një pushim prej 5 minuta ose në çdo dy orë pune, të keni pushim prej 15 minutave. Shfrytëzoni këtë pushim per te mos patur probleme me shikimin që të lëvizeni ose të shikoni nga dritarja ose thjesht pushoni. (Lezha.eu)

Leave a Reply

© 2011 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress