Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktualitet » Shengjin: erozioni po shkaterron bregdetin

Lezhe: erozioni po shkaterron bregdetin e Shengjinit

Lezhe: erozioni po shkaterron bregdetin e Shengjinit

Erozioni me agresiv i cili po ndodh ne bregdetin shqiptar eshte ai i Lezhes ne zonen Kune-Vain duke marre cdo dite pjese nga rera e duke shkaterruar pyllin me pisha.

Gerryerjet kana kaluar me shume se 4 metra nga deti, duke perpire qindra hektare rere, bunkieret te cilet i ka trasformuar ne rrjedha te rrezikshme per pushuesit,  pishat dhe rrugen e cila eshte vene ne rrezik nga bashkimi i detit me keneten.

Shengjin: erozioni po shkaterron bregdetin

Zona e kunes eshte nje nga perlat dhe bukurite natyrore me te frekuentuarat ne Shqiperi me nje pamje magjepse e cila relakson njeriun. Nje shirit i gjate me pisha e cila ndjeket nga hyrja ne Shengjin deri ne Kune. Po fatkeqesia e ketij erozioni dhe mos interesimi i shtetit apo i pushtetit lokal do coje ne shkaterrimin e saj.

Nderkohe, ne Mars te ketij viti u lancuar studimi per erozionin e vijes bregdetare nga Velipoja deri ne Sarande. Por deri ne realizimin e ketij studimi, erozioni rrezikon dhe ato banore qe jetojne ne ate zone. / © Lezha.eu /

Video

Leave a Reply

© 2010 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress