Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktualitet » Shqiperi – Maqedoni, levizje me karta identiteti

Shqiperi - Maqedoni, levizje me karta identiteti

Shqiperi - Maqedoni, levizje me karta identiteti

Ka hyrë sot në fuqi marrëveshja Shqiperi-Maqedoni për lëvizjen e ndërsjelltë të qytetarëve me karta identiteti.

Marrëveshja përkatesë është nënshkruar në 1 dhjetor të vitit të kaluar në Tiranë mes zevendes kryeministrit dhe ministrit te Punëve të Jashtme Edmond Haxhinasto, dhe ministrit të Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Nikola Poposki.

Shqiperi – Maqedoni, levizje me karta identiteti

Marrëveshja parashikon lehtësimin e mëtejshëm të levizjes se lire te shtetasve shqiptare dhe maqedonas ndërmjet dy vendeve duke përdorur për këtë qëllim edhe (kartat e identitetit).

Marreveshja është propozim i pales shqiptare, i nxitur nga përvoja pozitive e përdorimit të kartave të identitetit si mjet udhëtimi me Republikën e Kosovës.

E njëjta marrëveshje zbatohet edhe me Malin e Zi.

Marrëveshje të tillë Maqedonia deri tani ka arritur edhe me Serbinë dhe Malin e Zi, ndërsa pritet nënshkrimi i saj edhe me Republikën e Kosovës. (Lezha.eu)

Leave a Reply

© 2012 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress