Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Lifestyle » Si te eliminoni dhimbjen e dhembit

Si te eliminoni dhimbjen e dhembit

Si te eliminoni dhimbjen e dhembit

Dhimbja e dhëmbit është padyshim një nga dhimbjet e pakëndshme që thuajse të gjithë e njohim, mirëpo, me ndihmën e një truku shumë të thjeshtë, që përfshin një kub akulli.

Do ta keni të lehtë ta eliminoni atë, së paku deri sa të arrini te stomatologu. Një studim i realizuar disa vite më parë në Kanada ka treguar se dhimbjen nga dhëmbi mund ta eliminojmë ose lehtësojmë duke mos hapur gojën.

Si te eliminoni dhimbjen e dhembit

Ndërsa ajo që ju nevojitet është një kub akulli, të cilën do ta vendosni në rrudhosjen e dorës në mes të gishtit të madh dhe gishtit tregues dhe ngadalë do ta fërkoni pikërisht atë pjesë pesë deri në shtatë minuta.

Kjo pjesë e shuplakës është vendi në të cilin gjenden mbaresat nervore të lidhura me qendrën për dhimbjen në tru, e cila kontrollon shkallën e dhimbjes në duar dhe në kokë. Fërkimi me akull bllokon ato qendra, ndërsa 90 % e pjesëmarrësve në një studim, kanë pohuar se kjo teknikë ua ka lehtësuar dhimbjen. (Lezha.eu)

Leave a Reply

© 2012 Lezha Online · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress